Tips voor het maken van animatiefilms

animatie film

Tips voor het maken van animatiefilms

Animatiefilms behoren tot de meest populaire van alle films. Animatie is een techniek waarbij reeds bestaande stilstaande beelden worden geanimeerd om eruit te zien als bewegende beelden. In vroege animatie worden afbeeldingen meestal rechtstreeks op dunne celluloidvellen getekend of geschilderd om stilstaande beelden te maken en vervolgens gefotografeerd om de uiteindelijke film te maken. Tegenwoordig worden de meeste animatiefilms gemaakt met behulp van computergegenereerde beelden. Hoewel deze technologie tekenfilmmakers in staat heeft gesteld om geweldige personages en scènes te creëren, brengt het ook veel uitdagingen met zich mee View Glue animatiefilmpje laten maken. Volg deze tips en je zult het gemakkelijker vinden om je eigen animatiefilm te maken.

De techniek van het zandgieten is een van de belangrijkste technieken die elke animator moet beheersen als hij of zij een succes wil worden. Zandgieten omvat het plaatsen van fijne lijntjes zand op een oppervlak om het beeld te creëren van het personage of item dat wordt getekend. Het proces begint meestal met een stuk zand dat perfect glad is; deze plak zand moet op een werkstuk worden geplaatst dat geen textuur heeft, wat betekent dat er absoluut geen uitsteeksels of hobbels op het oppervlak van het werkstuk mogen zijn. Nadat de zandplaat is geplaatst, wordt deze voorzichtig op zijn plaats gedrukt, totdat deze zacht en buigzaam genoeg is om te beginnen met tekenen.

Een techniek die door veel animators wordt gebruikt, wordt getekende filmanimatie genoemd. Deze techniek bestaat uit overtrekpapier dat is bedekt met gelatine op een met olie gedompeld canvas, dat kan worden overgetekend met de pentool. Zodra de tekening droog is, wordt de gelatinecoating hard en wordt de afbeelding rechtstreeks op het canvas getekend. Veel animatiekunstenaars gebruiken deze techniek om de hele scène van hun animatie rechtstreeks op een kunstwerk te tekenen.

Site bezoeken voor meer info: View Glue