Hoe de prestaties van uw auto’s te verbeteren door zijn turbochargers af te stemmen

chiptuning

Chip Tuning is een vrij nieuw ding dat onlangs populair is geworden met opgeheven vrachtwagens. Het hele idee van gewoon het toevoegen van paardenkracht door middel van een turbolader lijkt een beetje te mooi om waar te zijn; Absoluut, en hier is het gedaan: 1. Juiste ontstekingstiming.

Er zijn verschillende factoren die betrokken zijn bij het proces van chiptuning. Het proces begint met een diagnose. Met deze diagnostische stap kan de technicus erachter komen waarom het voertuig niet wordt uitgevoerd zoals het moet en hoe het probleem op te lossen. Zodra de technicus heeft bepaald wat er mis is met het voertuig, kunnen ze gaan over het toevoegen van onderdelen op basis van hun bevindingen.

Dit is typisch waar mensen de fout maken van het installeren van de onderdelen, waarbij de ecu of elektronische besturingseenheid wordt genegeerd.

Het doel van chip-afstemming is om de grootste sprong in paardenkracht te maken die mogelijk is. Voor de meeste voertuigen betekent dat het verhogen van het koppel, het verhogen van de pk of het verwijderen van onnodig gewicht van de motor. Om dit te doen, hebt u de beste prestatie-chips beschikbaar.

Jetting is een gemeenschappelijke methode om de luchtstroom te verhogen en de motor tuning taak te krijgen. De ECU- of elektronische besturingseenheid is wat de hoeveelheid luchtstroom in de motor regelt en controleert alles van de inactieve naar de brandstofefficiëntieverhouding. Als je een jajottem kreeg, krijg je ook een toename van paardenkracht en koppel, wat een van de belangrijkste doelen van chip-tuning is. Wanneer u een goede rating voor brandstofefficiëntie hebt, betekent dit dat u een betere kilometers krijgt, waardoor de auto langer meegaat en beter zal presteren.

U kunt ook profiteren van het hebben van een goed brandstofsysteem wanneer u uw eigen chiptuning doet. Het brandstofsysteem is verantwoordelijk voor het ontsteken van de brandstof, zodat deze netjes brandt en een goede hoeveelheid uitlaatgas veroorzaakt. U wilt de optimale contacttiming voor uw voertuig krijgen, wat betekent dat u ervoor wilt zorgen dat uw brandstofsysteem correct wordt aangepast.

Soms is het een goed idee om uw motor professioneel aan te passen als u niet zeker bent van de ontstekingstiming of andere aspecten van uw brandstofsysteem.

Chip Tuning is niet alleen voor open rijpe voertuigen. Veel van de auto’s op de markt maken vandaag gebruik van kleine verplaatsingsmotoren die minder duur zijn om te repareren en aan te passen dan de meeste gasmotoren. Sommige tuners met hoge prestaties hebben ontdekt dat het mogelijk is om kleine verplaatsingsmotoren te creëren die bijna net zo krachtig zijn als hoogwaardige sportwagens. De sleutel krijgt de juiste onderdelen en past ze aan op de exacte luchtstroomvereisten van uw specifieke voertuig. Als u op zoek bent naar een manier om een krachtigere motor te krijgen, of slechts een betere rating voor brandstofefficiency, kan chiptuning voor u zijn.

Klik hier voor meer informatie Chipperformance