10 tips voor het bekleden van huisradiatoren

radiatorbekleding thuis

10 tips voor het bekleden van huisradiatoren

Een radiator kan een onaantrekkelijk element zijn in een ruimte. Als u weinig ruimte heeft, kunt u overwegen om een bekleding op uw radiator te installeren. In de meeste gevallen kan een omslag met patroon of kleur het afdekken. Dit is echter niet altijd de beste oplossing. Door een bank bovenop een radiator toe te voegen, ziet deze er stijlvol uit en trekt u de aandacht weg van de doorn in het oog Radiatorombouw kopen? Bereken uw prijs met onze 3D configurator! radiatorbekleding. Je moet zorgen voor voldoende ontruiming.

Als alternatief kunt u ervoor kiezen om uw radiator op een meer traditionele manier af te dekken. U kunt kant-en-klare covers of op maat gemaakte covers krijgen. Wat je ook kiest, zorg ervoor dat het de werking van je verwarmingsapparaat niet verstoort. Onthoud dat radiatoren lucht verwarmen door middel van convectie en straling. Blokkeer deze warmtebron nooit! Een bekleding mag de werking van de radiator niet belemmeren. Installeer het op een muur om dit probleem te voorkomen.

Voordat u een bekleding plaatst, moet u er eerst voor zorgen dat uw radiator de maat heeft van de gewenste hoes. U kunt het met een decoupeerzaag op de juiste maat en vorm zagen. Als u het alleen doet, moet u mogelijk MDF op de exacte afmetingen van uw radiator zagen. Als u een op maat gemaakte afdekking nodig heeft, kunt u deze op maat laten maken voor uw bestaande radiator. Het beste van een op maat gemaakte overkapping is dat het de schoonheid van uw huis verbetert en de waarde ervan verhoogt.

Zoek meer informatie op: Radiatorombouw op maat